Brasseurs Brouwers
Recreation / Food

Waarvoor gebruik ik een infrarood thermometer?

Een infrarood thermometer is inzetbaar voor verschillende doeleinden. De handzame praktische Ebro infrarood thermometers met laseraanwijzing worden gebruikt voor een snelle, contactloze oppervlaktemeting. Vooral in de voedingsmiddelenindustrie, (groot)keukens, koelruimtes en transport wordt de infrarood thermometer voornamelijk gebruikt voor inspectie van inkomende goederen en ladingen.

Het grote voordeel van een infrarood thermometer is dat de regels ten aanzien van het gebruik van een infrarood thermometer voor temperatuurregistratie zijn versoepeld. Ten behoeve van diverse richtlijnen die moeten bijdragen aan de voedselveiligheid is het nu toegestaan om in plaats van een insteekthermometer een infrarood thermometer te gebruiken. Het verplichte meten en registreren kan daardoor snelle uitgevoerd worden, waardoor ondernemers meer tijd overhouden om hetgeen te doen wat ze graag doen!

Ebro infrarood thermometer

De Ebro infrarood thermometer is één van de meest betrouwbare meetinstrumenten op de markt. De infrarood thermometers worden à fabriek geleverd met een fabrieksijkcertificaat. De infrarood thermometer voldoet daarmee aan de richtlijnen van o.a. HACCP, BRC, IFS en ISO22000. Een jaar na afgifte dient het meetinstrumenten volgens de richtlijnen gecontroleerd te worden. De thermometer wordt gekalibreerd en wordt na afronding van kalibratie voorzien van een ISO-kalibratiecertificaat (indien dit uitgevoerd wordt door een erkend bedrijf). Met het kalibratiecertificaat kan tijdens controles aangetoond worden dat voldaan wordt aan de richtlijnen om voedselveiligheid te kunnen borgen.

Infrarood thermometer voedingsmiddelenindustrie

Vooral in de voedingsmiddelenindustrie is de versoepeling van de richtlijnen zeer welkom. Omdat product niet besmet mogen worden is het handiger om een infrarood thermometer te gebruiken in plaats van een insteekthermometer. Vooral de Ebro TFI550 infrarood thermometer is in de voedingsmiddelenindustrie zeer geschikt

Infrarood thermometer gebruiken in een (groot)keuken

In de grootkeuken wordt een infrarood thermometer vooral gebruik als inspectie van inkomende goederen. Leveringen die onder bepaalde omstandigheden geleverd moeten worden kunnen gecontroleerd worden of er ook daadwerkelijk aan deze vooraf vastgestelde voorwaarden voldoet. Vooral de Ebro TFI 260 infrarood thermometer

Infrarood thermometer transport

Vooral in de transportwereld is het wenselijk een infrarood thermometer te gebruiken. Om eenvoudig en snel controles uit te voeren kunnen infrarood thermometers ingezet worden voor temperatuurregistratie. Vooral bij inspectie op inkomende goederen kan een snelle check uitgevoerd worden.

https://webshop.gullimex.com/nl-NL/Webshop/Producten/Food/Infrarood-thermometers.aspx