Brasseurs Brouwers
Image default
Recreation / Food

Thief the game

Als je van stealth games houdt, is je oog zeker gevallen op de Thief franchise. De laatste Thief kwam uit in 2014, waar veel over werd gepraat. Veel mensen waren er sceptisch over, maar het is het beste om de game natuurlijk zelf te spelen om het te beoordelen. Als je dit toch wilt overlaten aan iemand, ben je hier aan het goede adres.

Thief is een game dat zich afspeelt in 1900: een alarmsysteem of inbraakalarm was hier ver te zoeken, dus inbreken was natuurlijk veel makkelijker. Het spel gaat over een meesterdief die een opdracht heeft aangenomen, maar wanneer hij dit doet wordt hij een jaar later wakker terwijl de wereld is overgenomen door een soort plaag die mensen in wezens verandert. Om niet teveel te spoilen, zeg ik maar gewoon dat het een spel is waarbij stealth en dingen stelen het allerbelangrijkste is. Dit doe je door middel van hurken, wapens en de nodige tools. Er zijn verschillende manieren om dit spel te spelen, maar het allerleukste is natuurlijk om zo stil mogelijk te zijn.

De game begint goed, de opdrachten zijn niet te simpel maar ook niet te moeilijk. Je moet vaak andere wegen zoeken dan over de grond, waarbij je vaak in huizen kan komen waar je dingen kan stelen. Hoewel de gameplay vaak hetzelfde is, levert het toch genoeg spanning op om door te gaan. Na een tijdje, komen de wezens. Vanaf dit stukje is het spel eigenlijk helemaal niet meer leuk. Deze wezens zijn lang, wit en eigenlijk gewoon angstaanjagend. Hun gehoor en zicht is veel beter dan die van mensen, waardoor het spel een stuk moeilijker is. Als je niet houdt van deze beschrijving, is de game zeker niet voor jou.

http://groenewegendelft.nl