Brasseurs Brouwers
Recreation / Food

Hoe sluit ik een kartonnen doos van dozenhal België zonder tape?

Heb je bij de Dozenhal in België, dé leverancier met het grootste assortiment kartonnen dozen van België, dozen besteld, maar ben je bij je bestelling vergeten aan te geven dat je ook dozentape nodig hebt? Geen paniek. Je kunt de dozen ook goed dichtmaken zonder de tape. En het is ook nog eens veilig. Hoe je dat doet, lees je in dit blog. 

Dozenhal België, hoe sluit ik een kartonnen doos zonder tape?

Ook de Dozenhal België geeft graag tips voor noodsituaties. Als je geen tape in huis hebt en je hebt geen tape in huis, kun je natuurlijk de in elkaar grijpende kleptechniek gebruiken om de doos te sluiten. Sluit eerst de twee zijflappen en vervolgens de derde flap over de gesloten zijflappen. Tot hier is het vast hetgeen je altijd al doet. Ook mét dozentape. Neem vervolgens de laatste flap en stop deze onder een van de zijflappen, d.w.z. een zij flap gaat bovenop de laatste flap in plaats van eronder. Nu heb je zonder tape toch een gesloten doos. Maar, gebruik deze techniek alleen als je dozen een korte afstand moeten afleggen en alleen als je de doos draagt. 

Het gebruik van touw om je doos vast te binden

Nylon touw is stevig en breekt niet snel. Als je zwaardere voorwerpen in je kartonnen doos moet vervoeren, gebruik dan een nylon touw om het vast te binden. Het is echter relatief duur.
Polyester is relatief even sterk als het nylon touw, maar niet zo flexibel. Het is ook een goede optie, maar de doos rond de randen kan beschadigen wanneer deze stevig wordt vastgebonden.
Polypropyleen is waarschijnlijk de meest geschikte optie voor de meeste van uw verpakkingsbehoeften. Het materiaal is sterk genoeg om de meeste van uw transportbehoeften te verwerken en is relatief goedkoop. Touw is dus een prima alternatief in noodsituaties bijvoorbeeld wanneer je geen tape gekocht hebt bij de Dozenhal in België en biedt een eenvoudige oplossing om toch de dozen te sluiten. Het doet niets met de doos en laat geen vlekken achter in tegenstelling tot tapes en het kan verwijderd worden zonder de doos te beschadigen.