Brasseurs Brouwers
Image default
Recreation / Food

Spetterende zomer in eigen land

Gedurende de zomerse dagen in ons kikkerlandje zijn veel tuinen voorzien van een zwembad, waar er even naar afkoeling gezocht kan worden als de temperatuur stijgt of even tot rust kunnen komen. Uit resultaten blijkt dat gezinnen steeds meer uitpakken gezien het aanschaffen van een (zwem)bad. Zo wordt de opblaasbare jacuzzi een grote hit.

Bij aanschaf van een opblaasbare jacuzzi kun je genieten van alle voordelen, maar is wat extra informatie over het opblaas bubbelbad ook prettig. Zo weet je hoe je het bad het best in gebruik kunt stellen en welke accessoires raadzaam zijn.

Opwarmtijd

De opwarmtijd kan per bad verschillen. De tijd is afhankelijk van het type verwarmingselementen die geïntegreerd zijn in de pomp. Je kunt gemiddeld rekenen op een toename van 1 à 2 graden per uur. Kortom, er zijn meerdere uren nodig om het bad volledig op gewenste temperatuur te krijgen. Om onnodige kosten te besparen, is het raadzaam het bad af te dekken tijdens het opwarmen, zodat er geen warmte kan ontsnappen.

Gebruiken in de winter

De meeste baden zijn ook te gebruiken in de winter, zelfs in vrieskou. Hierbij is het wel nodig om de verwarming geactiveerd te houden, anders is de kans aanwezig dat het water in de pomp of zelfs het bad kan bevriezen met alle gevolgen van dien.

Zoutwatersysteem

Luxere versies van een opblaas bubbelbad zijn voorzien van een zoutwatersysteem. Dit systeem is in staat zelf, door middel van elektrolyse, chloor te produceren vanuit zout. Zo zullen waterbehandelingsproducten niet langer nodig zijn en zal het water geen sterke chloorgeur krijgen. Er zal enkel somtijds een kleine hoeveelheid zout aan het water toegevoegd moeten worden. Op deze manier zal het water vrij blijven van bacteriën.

Accessoires

Er zijn veel accessoires beschikbaar om het bad te onderhouden of pimpen. Denk hierbij aan comfortabele nekkussens of een bekerhouder.

Om de ontsnapping van warmte te voorkomen gedurende de nachten is het raadzaam een afdekzeil aan te schaffen. Hier kunnen bovendien veel kosten mee bespaard worden. Zo’n zeil kan een afkoeling van ongeveer 5°C voorkomen, dat scheelt al ruim drie uur opwarmingstijd.

http://opblaasbare-bubbelbaden.nl