Brasseurs Brouwers
Recreation / Food

Waarom roddelen goed kan zijn

Je hebt het vast wel eens gedaan of het is vast wel eens over jou gedaan: Roddelen. Is roddelen slecht voor je imago en moet je je zorgen maken als andere mensen over je roddelen? Vaak wordt er over iemand geroddeld als je als anders beschouwd wordt. Volgens veel psychologen is roddelen niet per se slecht en doet iedereen het wel bijna elke dag. Het helpt voornamelijk om de sociale situatie te begrijpen en door te roddelen werkt dat heel goed.

Roddelen gebeurt niet altijd in het geheim. Vaak heb jezelf ook wel door als er over je geroddeld is door bijvoorbeeld roddelnieuws. Dan kom je zelf achter de roddel en dat voelt niet altijd even fijn. Er zijn een aantal bedrijven die hier een oplossing voor gevonden hebben want bij veel bedrijven wordt er best wel wat tijd verprutst aan het roddelen en zeuren. Een Vlaams bedrijf heeft hier een mooie oplossing voor. Ze gebruiken feedback om roddelen te voorkomen. Wat ze doen is dat je samen met een collega die je goed vertrouwt ga je op gesprek. Tijdens het gesprek ontvang je feedback van alle medewerkers die iets over je te zeggen hebben. Volgens de oprichter van het bedrijf werkt dit erg goed en is het roddelen gestopt.

Maar roddelen is niet altijd een probleem. Soms is het goed als een rodel geheim blijft door bijvoorbeeld bedrijfsveranderingen. Denk er bijvoorbeeld aan als een bedrijf een bepaalde fusie aangaat en ineens weet iedereen in het bedrijf er van af. Dit kan veel chaos veroorzaken en dat wil je als bedrijf natuurlijk niet. De verborgenheid van roddels is handig om zo niet de andere medewerkers te laten stressen. Want als de een roddel door verteld wordt aan de andere collega en deze collega interpreteert de roddel verkeerd kan het voor veel chaos zorgen. En op zulke showbizz zit je niet te wachten als bedrijf. Houdt daarom bepaalde dingen geheim of breng het naar buiten naar alla werknemers.

https://www.showbizz24.be/