Brasseurs Brouwers
Recreation / Food

Ontwikkelingen in de logistieke sector

De logistieke wereld veranderd net als de rest van de wereld in een rap tempo. Dankzij de technologische ontwikkelingen nemen de veranderingen in een rap tempo toe. Zo komt er steeds geavanceerde software waardoor bedrijfsprocessen verbetert kunnen worden. Omdat de wereld in een rap tempo veranderd hebben wij een blog geschreven waarbij we de laatste trends op het gebied van logistiek behandelen.

Nauwere samenwerking

Om de bedrijfsprocessen te verbeteren gaan de verladers en de logistieke dienstverleners nauwer samenwerken. Dat bekent dat het samenwerkingsproces tussen beide optimaal geoptimaliseerd wordt, zodat de bedrijfsprestaties daar van zullen profiteren. De vraag naar goederen stijgt in een rap tempo en blijkt niet af te nemen. Om de goederen de distributiecentrum naar de winkels te krijgen moet er dus een goede samenwerking zijn. Verladers krijgen bijvoorbeeld een tijdige herbevoorrading van klanten om zo orders gemakkelijker aan te passen.

Mobiele applicaties

In elke sector neemt de smartphone al het papierwerk open maar in de logistiek liep men een beetje achter. Vanaf het jaar 2020 zal het papierwerk verdwijnen en zullen bedrijven over gaan tot technologische ontwikkelingen zoals applicaties op een mobiel. Iedereen heeft tegenwoordig een smartphone dus dit is een handige ontwikkeling waar iedereen gebruik van kan maken. De mobiele app kan daarbij helpen met gps tracking zodat de klanten precies weten waar de chauffeurs zijn.

Globalisatie

De wereldwijde economie integreert steeds meer met elkaar. Langzamerhand kan men spreken van een grote wereld economie. Ook is dit terug te zien bij de transport, want de transport zorgt ervoor dat goederen over de gehele wereld gevlogen kunnen worden. Een goede logistieke connectie is dus belangrijk voor elk bedrijf dat mee wilt doen aan de wereldwijde economie. Deelnemen aan internationale handel vereist het spreken van een andere taal en talloze andere uitdagingen. Het is dus zeker iets waar veel grote bedrijven op zullen gaan letten.      

https://www.vpd.eu/