Brasseurs Brouwers
Image default
Recreation / Food

Hoe apps in de playstore komen

In 2021 zijn er miljoenen apps in de playstore te vinden, in verchillende categorieen ook nog eens. Zo heb je natuurlijk de miljoenen mobile games, sommige beter dan de ander, maar je hebt ook bijvoorbeeld sport apps, apps om boeken te lezen, en zelfs apps die het batterijgebruik bijhouden als je verslaafd bent aan je telefoon. Ook zijn er natuurlijk miljoenen vuilnisapps, zoals het nepscheerapparaat en ook hd achtergronden die constant reclames hebben. Ondanks dit, is het toch wel een proces om je app op te playstore te krijgen. Als je app ontwikkelaar bent is het handig om de juiste stappen te nemen, zodat je als applicatie ontwikkelaar zeker weet dat je app wordt goedgekeurd.

We gaan het hebben over de playstore, want daarop is het veel makkelijker om je app te krijgen dan in de appstore, omdat de playstore meer algemeen is. Het eerste wat gedaan moet worden is een zakelijk google account aanmaken, waar in je aangeeft dat je een ontwikkelaar bent. Dit heet een zogenaamde Google ontwikkelaars account.

Als je je naam hebt en een goed emailadres en wachtwoord, moet je de app aanmaken via Play Console. Dit is een speciale app speciaal gemaakt door Google. Hierop geef je de naam van je app aan, de grootte, of het een game is, en natuurlijk of het gratis is of betaald. Daarna moet je de verklaringen van Google accepteren en dan op app maken klikken.

Dan is het tijd om de app in te stellen. Je moet de nodige informatie geven, en dan je app releasen. Dit doe je allemaal in de play console app. In deze app is alles ook duidelijker uitgelegd, zodat je precies weet waar je moet zijn en wat je precies allemaal moet invullen. Duidelijker dan dat wordt het niet. Het is eigenlijk vrij simpel, zolang je een ontwikkelaars account hebt aangemaakt.

http://edit4u.nl