Brasseurs Brouwers
Image default
Recreation / Food

De populairste woonwijken van Zoetermeer

De populairste woonwijken van Zoetermeer

Zoetermeer is de op twee na grootste stad van Zuid-Holland. De stad is op ongeveer zeven kilometer afstand van Den Haag te vinden. Steeds meer Hagenezen verhuizen naar de gezellige buurstand. Dat heeft te maken met het feit dat het in Zoetermeer stukken rustiger is dan in het grote Den Haag. Wat zijn de populairste wijken om in te wonen in Zoetermeer?

Oosterheem

De grootste wijk van de stad is Oosterheem. Het is een nieuwbouwwijk van ruim 361 hectare. Zeven daarvan is niet bebouwd. Daardoor vind je in deze wijk veel meren, sloten en parken. De wijk is in tegenstelling tot andere buurten erg groen. In Oosterheem wonen op dit moment ruim 21.940 inwoners.

 

Palenstijn

Net buiten het oude en nieuwe centrum van de stad vind je de kleine wijk Palenstein. Tot een aantal jaar geleden bestond deze wijk voornamelijk uit oude flats en woningen. Inwoners hadden er in tegenstelling tot Oosterheem weinig ruimte en groen. Daarnaast kwam het vaak voor dat iemand last had van een daklekakge. Dat heeft te maken met het feit dat de huizen er erg oud waren. Momenteel is de wijk één grote bouwput. De wijk wordt omgetoverd tot een prachtige nieuwbouwwijk.

 

Noordhove

Vlakbij Oosterheem ligt Noordhove. Deze rustige wijk staat bekend om de grote en ruime moderne woningen. Daarnaast heeft deze week een gezellig strandje: Noord AA. Ideaal voor mensen die in de zomer niet veel willen reizen voor een rustig dagje strand. Als je vlakbij een groot plas wil wonen, dan is dit de leukste wijk van de stad.

 

Steeds meer mensen verhuizen naar Zoetermeer. De populairste wijken van dit moment zijn Oosterheem, Palenstein en Noordhove. Het zijn nieuwbouwwijken met prachtige woningen waar een lekkage dak nauwelijks voorkomt. Voor liefhebbers van een groene wijk is Oosterheem favoriet. Voor wie op loopafstand van het centrum wil wonen is Palenstein een betere keuze. En Noordhove is de beste keuze voor liefhebbers van een zomerse dag op het strand. In die wijk vind je namelijk een mooie plas met een prachtig strand.

https://www.economy.nl/