Brasseurs Brouwers
Image default
Woning en Tuin

Maak je tuin leuk met tuinkabouters

Het heeft wat lang geduurd, maar nu eindelijk begint het voorjaar toch langzaam door te dringen in Nederland en België. En we hebben er naaruit gekeken. Want door alle regels rondom het corona gebeuren is het leven er niet bepaald leuker op geworden. We mogen niet winkelen, we mogen niet samenkomen, de restaurants zitten dicht. Dus wat doe je in zo’n geval? Dan moet je de slingers zelf maar ophangen. Je moet immers van elke situatie maar gewoon het beste maken, toch? Nu het weer steeds mooier weer gaat worden is dat voor mensen die over een tuin beschikken eigenlijk een fluitje van een cent. Omdat de kans er in zit dat we dit jaar misschien meer dan ooit in onze tuin of op onze balkons moeten bivakkeren. Moeten we die locatie dan ook maar sfeervol aankleden. Dat doen we gezellig met bloemen en planten. Maar weet je waarmee je je tuin nou ook echt gezellig kunt aankleden? Met tuinkabouters! Tuinkabouters doen je misschien wel denken aan de periode dat je zelf nog een kind was. Ikzelf herinner me altijd nog wel de tuintjes in de wijk waar tuinkabouters stonden. Ik reed er dan met mijn fietsje langs en kon soms even met een kleine pauze genieten en fantaseren over die kabouters in die tuin. Nu ikzelf een stuk ouder ben bedacht ik me onlangs ook om wat tuinkabouters in de tuin te zetten. En weet je wat zo leuk is? Mijn zoon van 5 vind het fantastisch. Elke keer vraagt hij me weer of we een rondje door de tuin mogen lopen en of ik over de kabouters wil vertellen. Onlangs had ik weer een nieuwe kabouter gekocht, een leuk vijverkabouter, een tuinkabouter met vishengel. Die had ik tussen de struikjes bij de vijver neergezet. Ik had mijn zoon niks verteld, maar wilde hem verrassen als hij mij weer zou vragen om een rondje langs de kabouters te lopen. Gisteren vroeg hij me weer voor dit rondje. Het was zo leuk om zijn reactie te zien toen hij de nieuwe tuinkabouter bij de vijver ontdekte. Kijk en dat zijn nou die leuke kleine dingen waar je als mens ook tijdens corona nog steeds van kan genieten. Daarnaast geniet ikzelf natuurlijk ook van die vrolijk gekleurde kabouters in mijn tuin. Mijn advies is dan ook, maak je eigen omgeving gezellig met bloemen, planten en leuke tuinbeelden zoals kabouters!