Brasseurs Brouwers
Image default
Woning en Tuin

Creëer een luxe uitstraling met een moderne wandkast

Voor de inrichting van je woonkamer kies je meubels die bij je interieurstijl passen. Dat kan zowel landelijk, modern of retro zijn. Bepaalde meubelstukken mogen daarbij best in het oog springen. Denk daarbij aan de bank of de eettafel. Maar de wandkast is net zo goed een belangrijk onderdeel van je inrichting. Een kast zorgt voor een opgeruimde woonkamer en een wandkast kan bovendien een luxe uitstraling aan je woonkamer geven.

Verschillende soorten moderne wandkasten

Voor moderne wandkasten ga je naar een interieurshop waar je een groot aanbod hebt. De kasten van Emob zijn daar een goed voorbeeld van. Wat je kiest, is afhankelijk van het doel van de kast. Opbergmeubels hebben allemaal een verschillende functie. Denk aan een open kast voor boeken. Een vitrinekast heeft glazen deuren, waardoor spullen als een servies of glaswerk mooi tot hun recht komen.

Voor de televisie kies je een speciale televisiekast en het dressoir is praktisch om losse spullen in op te bergen. Tegelijk is de kast heel geschikt om planten, lampen en andere woondecoratie op te zetten.

Wat maakt een wandkast een luxe meubelstuk?

Het model van de wandkast bepaalt voor een groot deel de uitstraling. Denk daarbij aan een kast met een zwart, metalen frame of een wandkast op sierlijke poten. De luxe stijl wordt nog extra benadrukt door het materiaal waar de wandkast van gemaakt is. Een kast met een betonlook past in een moderne inrichting en straalt luxe eenvoud uit. Een andere manier om de luxe sfeer te benadrukken, is bijvoorbeeld door te kiezen voor moderne wandkasten met hoogglans afwerking. Dit kan in het wit zijn, maar ook bijvoorbeeld in het zwart of mintgroen.

Zwevende kasten, die dus niet op poten staan, maar aan de muur bevestigd worden, zijn eveneens heel stijlvol. Tot slot voeg je met ingebouwde verlichting in de wandkast een weelderig accent toe aan het meubelstuk.

Kwaliteit voor lang woonplezier

Wil je lang van je moderne wandkasten genieten, dan kies je uiteraard voor kasten van een goede kwaliteit, zoals de kasten van Emob. Deze kwaliteit zie je niet alleen terug in het hout waarvan de wandkasten gemaakt zijn, maar ook in de materialen die voor de deurgrepen gebruikt zijn. De kleur van deze onderdelen speelt eveneens een belangrijke rol bij de uitstraling. Zwart wordt bijvoorbeeld vaak met luxe en stijlvol geassocieerd.

Kies tevens voor een aansprekende combinatie van materialen, zoals hout met metaal of hout met glas. Zo bepaal je zelf tijdens het inrichten van je woonkamer de stijl en krijg je de gewenste, luxe uitstraling bij je wandkasten.