Brasseurs Brouwers
Woning en Tuin

Verminder fijnstofuitstoot door uw kachel te vervangen

Een oude houtkachel in huis geeft een bepaalde rustieke sfeer aan uw kamer en uiteraard heerlijke warmte in de koude maanden. Echter produceren oude houtkachels tijdens het gebruik fijnstof dat terecht komt in de lucht in uw ruimte. Deze fijnstof bestaat voornamelijk uit roetdeeltjes die vrijkomen door de verbranding van hout en andere brandstoffen. Deze kleine deeltjes zweven door de lucht en zijn schadelijk, zowel voor mens als milieu. Vooral mensen die last hebben van hart- en longklachten kunnen gevoelig reageren wanneer zij fijnstof inademen. Wilt u graag een gezondere leefomgeving? Dan kan het lonen om uw huidige kachel te vervangen door een meer moderne variant.

Wat zijn de voordelen van een pelletkachel?

Als u erover aan nadenkt om uw oude kachel te vervangen, dan zijn er meerdere geschikte mogelijkheden voor u. Denk dan bijvoorbeeld aan een pelletkachel. In het kort is de pelletkachel een moderne, milieuvriendelijke houtkachel waarbij u de ruimte verwarmt door het verbranden van pellets. Pellets zijn samengeperste staafjes hout gemaakt van zaagsel en resthout uit de houtindustrie. Het afval uit deze industrie wordt dus de brandstof voor een gezellig thuis, waardoor het ten volste wordt benut. Bovendien hoeft u met een van de moderne kachels niet in te leveren op gezelligheid – het vuur warmt u nog steeds op en heeft dezelfde rustgevende uitstraling in uw kachel als in reguliere houtkachels.

Waar zijn moderne kachels verkrijgbaar?

Als u op zoek bent naar een moderne kachel om uw oude variant te vervangen, dan bent u van harte welkom om alle modellen te bekijken in de showroom van Morial. Alle kachels uit het assortiment voldoen aan de meest recente wet- en regelgeving op het gebied van veiligheid en milieu. De experts van deze winkels helpen u graag met het maken van de juiste keuze om uw oude kachel te vervangen, zodat u uw ecologische voetafdruk kunt verkleinen en fijnstofuitstoot vermindert.

https://morial.be/