Brasseurs Brouwers
Woning en Tuin

Waarom we de salontafel zo belangrijk vinden

De meeste mensen vinden hun salontafel zeer belangrijk, maar waarom hechten we nou eigenlijk zoveel waarde aan dit meubelstuk? Dit heeft voornamelijk één belangrijke reden: het meubelstuk staat centraal in de woonkamer. De woonkamer is de belangrijkste ruimte in huis. In het midden van de woonkamer wordt meestal een salontafel geplaatst. Dit betekent dat u veel tijd rondom dit tafeltje doorbrengt. Als u visite ontvangt, is de kans groot dat u samen met uw gasten rondom de salontafel gaat zitten. Dit tafeltje wordt voornamelijk gebruikt om drankjes en snacks op te plaatsen. Daarnaast worden er vaak ook nog tijdschriften en kleine decoraties op de salontafel geplaatst.

Dit kleine tafeltje heeft een belangrijke rol in de woonkamer en is dus ook bepalend voor de sfeer in huis. Zo zal een mooie salontafel van eiken bijvoorbeeld altijd een warme sfeer met zich meebrengen. Dit is al helemaal het geval als u de salontafel ook nog van kleine decoraties voorziet, zoals een bloempot bijvoorbeeld.

Een passende salontafel vinden

Omdat men zoveel waarde aan een salontafel hecht, is het ook belangrijk dat u een passende tafel vindt. Het is verstandig om eerst goed na te denken over wat u precies wilt, voordat u een tafeltje haalt waar u al snel op uitgekeken raakt. Heeft u bijvoorbeeld graag een salontafel van hout of heeft u liever een kunststof salontafel in het zwart? De mogelijkheden zijn eindeloos. Vroeger was het zeer gebruikelijk om voor ronde salontafels te kiezen, maar tegenwoordig wordt de salontafel ook steeds vaker als rechthoek gekocht. Vooral moderne tafels zijn vaak rechthoekig van vorm. Een tafel met een glasplaat kan er bijvoorbeeld prachtig uitzien als deze rechthoekig van vorm is.

Welke tafel het beste bij u past, is vooral afhankelijk van uw eigen wensen en van uw interieur. Qua kleurgebruik is het aan te raden om voor iets te kiezen dat al vaker in uw woonkamer voorkomt. Op deze manier voorkomt u dat uw woonkamer zijn uniforme uitstraling verliest. Er zijn echter ook mensen die het juist prettig vinden om contrast te creëren door veel verschillende kleuren te gebruiken.

Kwaliteit

Als u op zoek bent naar een tafel met een mooie uitstraling, is dit vooral een kwestie van mening. De kwaliteit van de tafel is echter een heel ander verhaal. Als u de kwaliteit van een bepaalde salontafel wilt beoordelen, is het aan te raden om na te gaan of er recensies te vinden zijn. Het is belangrijk dat de tafel van hoge kwaliteit is, aangezien zo een tafel heel wat te verduren kan krijgen. Kiest u bijvoorbeeld voor een houten tafel? Dan moet u goed nagaan of het hout ook daadwerkelijk hard genoeg is. Anders loopt u het risico dat u afdrukken in de tafel krijgt. Het is, wanneer u de tafel online bestelt, niet altijd mogelijk om met het blote oog te beoordelen hoe hoog de kwaliteit is. Om deze reden is het verstandig om op zoek te gaan naar recensies. Zo komt u snel te weten wat anderen van de tafel vonden. Van schoenenkasten en salontafels tot TV meubels en stapelbedden, Emob Meubelzaak is van alle markten thuis.