Brasseurs Brouwers
Woning en Tuin

Is je douchegoot snel verstopt? Gouden tips!

Je staat te douchen en je staat ineens tot over de enkels in het water. Geen douchebak? Dan kan een verstopte douche de hele badkamer blank doen staan. Natuurlijk is onbekommerd douchen dan verleden tijd, want je moet eruit om te dweilen. Wie weet zijn er door al het water zelfs beschadigingen opgetreden? Met deze tips kun je dit soort drama’s voorkomen dan wel oplossen.

1. Haren in doucheputje voorkomen

Verwijder na elke douchebeurt alle haren uit het putje en de douchebak. Zo voorkom je dat ze later alsnog in de leidingen terechtkomen. Bijkomende zeepresten kunnen de haren ook nog verder doen samenklitten tot één grote haarbal. 

2. Doucheputje schoonhouden

Spoel na elke douchebeurt de douchebak goed na om de achtergebleven zeepresten te verwijderen. Veeg ze desnoods weg met wat papier: zo komen er zo min mogelijk resten in het doucheputje terecht. Je kunt het putje nu en dan ook even opschonen met soda en heet water.

3. Spoel maandelijks met soda en heet water

Meng een pak soda met een liter heet water. Spoel dit mengsel geleidelijk door het putje van je douche en laat het een nacht inwerken. De dag erna moet je het mengsel doorspoelen met nog een emmer heet water.

Soda ontvet en azijn ontkalkt. Gebruikt je dus liever azijn met soda? Strooi een pak soda in de douche-afvoer en voeg er dan een halve liter azijn aan toe. Pas op: dit gaat bruisen! Je kunt de soda ook vooraf met de azijn mengen in een emmer.

4. Gebruik je douche niet als wc

Uit de douche springen en naar het toilet lopen? Sommige mensen nemen niet eens de moeite! Wij zeggen: gebruik gewoon de wc, want die is er niet voor niets. Hetzelfde geldt voor vet en etensresten: die horen in geen enkele afvoer thuis en zeker niet op de plekken waar jij je moet wassen.

Wist je dit? Je doucheputje ontstoppen is makkelijker met een professional!

Is je douche ondanks je goede zorgen toch geblokkeerd geraakt? Bespaar jezelf dan de moeite van het zelf ontstoppen en bezoek ons voor hulp door een lokale rioolvakman. Je gaat naar onze website en je kunt de plaatselijke vakman meteen bellen of mailen voor een afspraak. Binnen 24 uur heb jij betaalbare oplossing voor jouw verstopte doucheput.

Graag ontvangen wij jouw verzoek!

Hoogachtend, Rioolprobleemkwijt.be

P.S. Waarom een riooldeskundige en geen loodgieter?

Als je de blokkade in de douche niet zelf kunt verhelpen, denk je automatisch aan een loodgieter en niet aan een rioolspecialist. Een loodgieter houdt zich echter veel meer bezig met de toevoer van het water. Een rioolspecialist is juist verantwoordelijk voor het goed functioneren van alle afvoeren: dus ook voor het oplossen van verstoppingen!