Brasseurs Brouwers
Recreation / Food

Red velvet taart zelf maken

Ooit een red velvet taart gegeten? Het is een gouden combinatie en natuurlijk niet te missen bij de heerlijke kersthapjes. Wist je dat de red velvet taart van oorsprong niet rood was? Rond 1800 werd er voor het eerst amandelmeel, maizena en cacao toegevoegd, waardoor de cake ‘fluweelzacht’ werd. Dit is ook de rede waarom het een ‘velvet’ taart wordt genoemd. Rond 1930 kwam de rode kleur bij de taart kijken. Er werd namelijk destijds een wet in Amerika goedgekeurd, waarbij je kleurstoffen mocht toevoegen aan voedsel. De bedenker van de rode kleur toevoegen, John Adams, was er toen van overtuigd dat een rode cake een groot succes kon worden. Vanaf ongeveer 1990 werd de red velvet steeds populairder in Europa.

Een red velvet cake maken is helemaal zo moeilijk nog niet. Meng alle ingrediënten van een cakemix met elkaar en spatel het vervolgens in een ingevette bakvorm. De cake moet gebakken worden in de oven op 160 graden. Haal deze eruit wanneer de cake klaar is en laat hem even afkoelen. Daarna kun je hem verwijderen uit de bakvorm. Voor de roomkaascrème mix je boter met poedersuiker totdat er geen klontjes meer van de boter te zien zijn. Vervolgens voeg je roomkaas en vanille extract toe en mix je het nog even tot het één geheel is. Nu kun je de cake in gelijke plakken (hoeveel kan je zelf bepalen) snijden en verdeel over elke plak de roomkaascrème. Met de overige roomkaascrème kun je de zijkanten insmeren. Hierna is je red velvet taart klaar, maar je kunt hem ook nog leuk versieren. Vooral voor de kerst is het leuk om wat seizoen fruit over de taart heen te doen en misschien nog wat poedersuiker over het fruit voor een winters effect.

Nu kun je tijdens de kerst lekker in je christmas sweater genieten van je zelfgemaakte red velvet taart. Wat is er nou heerlijker dan met je familie in jullie foute kersttruien op de bank red velvet taart te eten?

https://www.uglyxmas.be/be_nl/