Brasseurs Brouwers
Image default
Bedrijven

Fundering op staal met schroeffundering

Het alternatief voor bouwen op staal

Misschien heb je het weleens gehoord als er gesproken wordt over ‘bouwen op staal‘ . Ben je benieuwd wat dat nou echt is? Lees dan gauw verder en hopelijk zul je tot nieuwe inzichten komen.

Eigenlijk kun je op twee manieren kijken naar funderen op staal. Je eerste gedachte is natuurlijk dat je een fundering maakt dat gemaakt is van staal. Maar dat wordt vanuit oudsher niet bedoeld. Het is een oudHollands gezegd wat zoiets betekent als het bouwen op de beschikbare ondergrond. Vroeger werd deze uitspraak vaak gebruikt in de dijkenbouw, maar tegenwoordig wordt het ook gewoon gebruikt in de bouwwereld. Fundering op staal duidt in dit soort gevallen op een fundering die onder een dragende muur of betonvoet zit, welke direct op de er onderliggende bodem draagt. Het woordje ‘staal’ is dan wat misleidend, omdat er nagenoeg geen staal wordt gebruikt in de fundering.

Zoek je een oplossing waarbij de fundatie van een huis gesteund wordt door een stalen fundering, dan zijn de stalen schroeffundamenten van WSF de juiste keuze. Deze unieke manier van funderen vindt zijn weg steeds vaker naar bouwaannemers n particulieren en wint gauw terrein op conventionele fundering met betonpoeren ( of beton ) en houten palen funderingen.

Stabiel in iedere type ondergrond

Het nadeel van de traditionele stalen fundering is dat deze ook vaak gebruikt wordt in klei- en veenlaag. Sommige regio’s in Nederland hebben immers een zachte grond waar meer water in zit. Denk aan de ondergrond in het westen van het land, waardoor veel woningen in bijvoorbeeld Amsterdam scheef zijn komen te staan. Het nadeel van een kleilaag is dat het 1 meter dik kan zijn, maar ook 10 meter. En wanneer het grondwater verlaagd wordt heeft dit effect op de fundatie waardoor het huis dus inzakt.

Met schroeffundering kunnen we op veel meer plekken in de grond een fundatiepunt aanleggen zonder al te veel moeite. Dat komt omdat de schroefpunten in elk type ondergrond geboord kunnen worden op elke diepte. De schroeffunderingen van WSF kunnen in elke lengte gemaakt worden waardoor ze geschikt zijn voor iedere type grondlaag. Het zorg voor meer balans, is stukken voordeliger en sneller te realiseren én is duurzamer. Hoe dat zo komt lees je verder.

Duurzaam funderen voor huizen en infra

Schroeffundering is dé beste oplossing als het gaat om funderen. Het is een super snelle en kostenbesparende manier voor funderen omdat er geen groot materiaal nodig is om het te monteren. Het team van WSF Schroeffundering kan al binnen 4 weken op locatie een fundering aanleggen. Omdat er geen grote machines nodig zijn (cementwagens) , materiaal (cement) en mensen scheelt dit enorm in de kosten. Het is ook de reden waarom in nieuw woonprojecten met tiny houses de hulp is ingeroepen van WSF schroeffundering om de fundatie aan te leggen van deze relatief kleine woningen. Maar het is ook geschikt voor grote infra projecten. Zo worden onze fundatie schroeven gebruikt langs het spoor van NS.

 

Schroeffundering is ook heel duurzaam.

De stalen schroeven die in de grond worden geboord zijn roestvrij en gaan levenslang mee. Maar ze zijn ook herbruikbaar voor wanneer een object of project verplaatst of afgebroken wordt. op deze manier wordt bijgedragen aan een duurzame manier van bouwen en bij te dragen aan minder stikstof uitstoot volgens de PFAS bouw regels.

Plan een kennismaking voor bouwen op écht staal

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden én voordelen van onze schroeffunderingen? Wil jij ook sneller en goedkoper stabiele fundaties aanleggen in elk type ondergrond? Maak dan een afspraak via 0548 – 745034 of stuur een mail naar info@schroeffundering.nl. Op onze website vind je ook een handig fundamentkiezer waarbij je geholpen wordt om de juiste fundamenten te bestellen in onze webshop.

https://schroeffundering.nl/