Brasseurs Brouwers
Image default
Bedrijven

Zo zorg jij ervoor dat je binnenkat gelukkig blijft

Je hoeft de deur naar de natuur niet open te doen om uw kat een interessanter leven te geven. Door gewoon vanuit het oogpunt van je kat naar je huis te kijken en een paar omgevingsverrijking toe te voegen, kan je kat binnen zowel veilig als gelukkig zijn. Hier zijn vier eenvoudige manieren om het geluk van je binnenkat te vergroten. 

Kattenvoer

Wellicht is kattenvoer niet het eerste waar je aan denkt, maar het kattenvoer dat jij je kat geeft heeft invloed op de gezondheid van je kat. En een gezonde kat, is een gelukkige kat. Daarbij is het belangrijk om kattenvoer te kopen van goede kwaliteit met niet al te veel suikers. Er zijn veel verschillende merken kattenvoer en ook allerlei verschillende soorten. Verdiep je goed in het soort en merk kattenvoer voordat je iets aanschaft.

Speeltjes

Katten houden van klimmen, dus geef ze de kans. Kattenbomen die van vloer tot plafond zijn gemonteerd, omwikkeld met sisaltouw en bezaaid met plateaus om op te zitten, geven uw kat de kans om neer te kijken op de rest van de wereld. Elke binnenkat zou speelgoed moeten hebben om rond te slaan, speelgoed om te jagen, speelgoed om binnen te verstoppen en speelgoed om interactief te spelen. Koop vooral ook interactieve speeltjes. Katten zijn soms net als mensen. Wij houden van activiteiten die interactief zijn, katten ook.

Uitzicht

Ongeacht de grootte van je huis of je kamer, je binnenkat zal binnen een paar dagen al zijn bezienswaardigheden en geluiden kennen. Zorg voor een beetje beweging rondom je kamer door een vogelvoederbak buiten een raam te plaatsen, zodat er vogels langs vliegen. Als een raamweergave niet werkt, kan je natuurlijk ook visueel iets weergeven op een scherm. Een paar bedrijven bieden dvd’s voor katten aan. Doe er eentje in en het zal uw kat vermaken met een levendige mix van katvriendelijke beelden en geluiden, inclusief die van vogels en knaagdieren.

Wees bij je kat

Een van de beste dingen die je voor je binnenkat kunt doen, is natuurlijk tijd met hem of haar doorbrengen. Spelen, verzorgen, aaien of gewoon rondhangen – het is allemaal goed. Je kat houdt van je en brengt graag tijd met je door. Een kat binnen houden is een van de beste manieren om een lang en gezond leven te garanderen, maar het zal geen erg gelukkig bestaan worden tenzij je de omgeving wat intrigeert. Het kost niet veel tijd of moeite, dus ga aan de slag. Je kat zal je bedanken!