Brasseurs Brouwers
Image default
Aanbiedingen

Voedselthermometer

Om de temperatuur te beheersen in de horeca is een voedselthermometer erg belangrijk voor het verplichte onderdelen meten en registreren. Volgens de richtlijnen van o.a. HACCP en de hygiënecode voor de horeca is het noodzakelijk om te beschikken over een sluitende registratie. Het documenteren en registreren van onder andere temperatuur is belangrijk om aan te kunnen tonen dat ten alle tijde voldaan wordt aan de richtlijnen, zodat voedselveiligheid gewaarborgd worden. Binnen de hygiënecode zijn een aantal verschillende kritische controle punten benoemd waaraan men zich moet houden. Het betreft de opslag- en presentatietemperatuur, verhitten van producten, afkoelen van producten en het meten van de zuurgraad. Voor drie van de kritische controle punten kan een voedselthermometer prima gebruikt worden om de (kern)temperatuur snel en nauwkeurig te bepalen.

Wanneer gebruik je een voedselthermometer

Voor het bereiden, inkoelen en terugkoelen, bewaren, vervoeren en distributie van levensmiddelen kan altijd een voedselthermometer gebruikt worden. Zowel met insteekzonde als met infrarood optiek. Bij een controle op inkomende goederen kan prima gebruik gemaakt worden van een infrarood thermometer. Wordt er specifiek in producten gemeten is het te adviseren gebruik te maken van voedselthermometers met insteeksonde. De temperatuursensor van deze voedselthermometers zitten in de punt van de insteekvoeler. Steek de insteeksonde minimaal 3 cm in het te meten product voor een uiterst nauwkeurig meetresultaat. 

Voedselthermometer laten kalibreren

Hoewel het mogelijk is de voedselthermometer zelf te kalibreren is het te adviseren om dit uit te besteden bij een erkend bedrijf. De voedselthermometer wordt na afronding van de kalibratie voorzien van een kalibratiecertificaat die u kunt aantonen bij verschillende controles. U kunt daarmee laten zien dat u werkt volgens de gestelde richtlijnen.

https://webshop.gullimex.com/nl-NL/Webshop/Producten/Food/Thermometers.aspx