Brasseurs Brouwers
Woningen

Verzonken bad: goed idee?

Net als de keuken is er de afgelopen jaren een ware revolutie geweest in de badkamer. Wat ooit als onnodige ‘rijke accessoires’ werd beschouwd, is snel een onvermijdelijk accessoire geworden voor zelfs licht gemoderniseerde huizen. Als een zinkende badkuip …

Zoals de naam al aangeeft, is de verzonken badkuip geen element dat ‘volledig zichtbaar’ lijkt in de badkamer, maar moet het met mate worden gekleed. Of het nu gaat om een ​​sjabloon van tegels, hout of zelfs hars, de badvloeistof kan zoveel mogelijk in de omgeving worden geïntegreerd. En dit is precies het grootste voordeel van de badkuip: hij is zeer geschikt voor je badkamer en hij verbergt alle onooglijke dingen.

Zwemmen op de grond

Nog krachtiger of gekker: het bad op de grond. Het bad zakt meteen in je vloer. Garandeer het resultaat! Als je gaat douchen, heb je het gevoel in het zwembad te zijn. Sommige mensen zullen niet aarzelen om zo’n badkuip in hun slaapkamer of zelfs woonkamer te installeren! Ja Ja! Bij het modelleren is alles mogelijk, net als het meer klassieke bad: ronde, driehoekige, rechthoekige, LED-verlichting, massageknoppen enzovoort. Alles hangt af van smaak … en budget!

Wat je moet weten…

Uiteraard vergt het zinkende bad, zelfs dankzij de sjabloon, meer werk dan het traditionele bad. Als uw badkamer echter voldoende werkruimte heeft, is deze meestal niet onoverkomelijk.

Er zijn veel instructies voor de badkamer op de vloer, vooral als u vanuit een bestaande kamer vertrekt, dus dit is geen toekomstig bouwproject: denk maar aan hoe u water zult aan- en afvoeren, of hoe u een ladder installeert om zo’n badkamer binnen te gaan! Daarnaast moet ook kraanwerk worden uitgeschakeld. Een eenvoudigere oplossing is natuurlijk om een ​​podium rond het bad op de grond te bouwen. Maar dit maakt de badkuip op de vloer meer als een ingebouwde badkuip met een grote bekisting! Onthoud ook dat als je een kind baadt, je rug niet dankbaar zal zijn voor het bad op de vloer …

We raden u aan een expert in te huren om u te begeleiden en de beste oplossing voor uw huis te bieden. Logischerwijs zal de prijs van mankracht het grootste deel van het budget uitmaken, veel groter dan de prijs van de badkuip.

https://be.propenda.com/keyword/uniek-woning.html