Brasseurs Brouwers
Recreation / Food

Je huid verzorgen met gezonde voeding

Veel huidproblemen zijn te verhelpen door je voedingspatroon wat aan te passen. Je huid is een uiterlijke indicator van je innerlijke gezondheid. Als je problemen hebt met je huid is dit vaak het gevolg van een ongebalanceerd voedingspatroon. Een tekort aan mineralen of vitamines kunnen de oorzaak zijn van bijvoorbeeld ontstekingen. Voordat je aan de dure huid crèmes gaat kun je beter eerst uitzoeken of je wat in je voeding kan verbeteren.

Voor een mooie huid is het belangrijk om zo weinig mogelijk slechte stoffen binnen te krijgen. Een gave huid is vaak ook een teken dat je lichaam van binnen gezond is. Voeding die veel stoffen bevatten die je huid gezond en mooi houden zijn onder andere:
Eiwit. Dit is een cruciale bouwstof van het lichaam die helpt bij de groei en het herstel van cellen.
Vitamines. Bijna alle soorten vitamines zijn goed voor de huid. Ze zorgen ervoor dat de huid minder snel veroudert en beschermen de huid bovendien.
Oliën en vetten. Onverzadigde oliën en vetten maken als het ware een beschermend laagje op de huid en zorgen ook voor een soepele huid. Maar verwar ze niet met verzadigde vetten!

De basis voor een gezonde huid is voldoende beweging, genoeg nachtrust en een gebalanceerd voedingspatroon. Vermijd vooral slechte suikers, verzadigde vetten en transvetten. Ook melkproducten en granen kunnen de huid aantasten.

Heb je nou een aantal maanden een gezond voedingspatroon aangehouden en wil het nog steeds niet echt lukken? Dan moet je misschien andere oplossingen zoeken, zoals botox. De kosten botox zijn relatief laag en je kan er goede resultaten mee boeken. Zorg er wel voor dat u een goede kliniek heeft met een cosmetisch arts die weet wat hij of zij doet. Er zijn helaas al genoeg verhalen bekend van mensen bij wie het niet goed is gegaan. Faceland is in ieder geval een betrouwbare kliniek.

http://faceland.nl/