Brasseurs Brouwers
Recreation / Food

Verschillende opties voor de lastige processen

Je gooit het liever op de grond en kijkt nooit meer om. De financiële administratie is altijd weer een tijdrovende klus. Het is alsof je geen tijd meer over houd voor andere zaken. Het is een karwei wat veel aandacht en denkkracht van je verwacht. Slordig en snel de administratie voltooien is namelijk geen optie. Fouten in de administratie hebben grote gevolgen, werknemers krijgen misschien het verkeerde loonstrookje. Daarnaast moet je tegelijkertijd rekening houden met allerlei regelingen en verschillende cao’s. Het zou fijn zijn als de cao’s gewoon nooit zouden veranderen, maar dat is natuurlijk ook niet altijd goed. Het is dus geen fijn karwei om de financiële administratie te moeten uitvoeren als het niet een van je kernactiviteiten is.

 

Toch kom je er niet omheen. Gelukkig zijn er nog enkele dingen die je hiertegen kunt doen. De makkelijkste op tie is toch wel het uit besteden van heel de financiële administratie. Nu is het iemand anders zijn probleem. Als je de loonberekeningen bijvoorbeeld uitbesteed aan een loonbureau dan kun je erop rekenen dat het loonstrookje van je medewerkers altijd op tijd zal zijn en zonder fouten omdat het door specialisten wordt gedaan. Daar tegen over staat wel dat het een flinke investering is. Het is dus de vraag of het de bespaarde uren wel waard is.

 

Maar dat is natuurlijk niet de enigste optie. Je kunt ook altijd nog ervoor kiezen om de financiële administratie toch zelf te blijven uitvoeren. Je kunt dan geholpen worden door salarissoftware om de loonberekeningen wat makkelijker te maken. Als je toch liever zelf het grote karwei opknapt, doe het dan met de juiste middelen. Er bestaan veel verschillende softwarepakketten om u de financiële administratie makkelijker te maken, dus kies het pakket dat het beste bij uw organisatie past zodat u het werk met behulp van de software toch nog op de beste manier kunt voltooien.

http://www.cbbs.nl/loonbureau/