Brasseurs Brouwers
Image default
Recreation / Food

Auto verkopen – meer manieren

De auto verkopen? Laat er geen gras over groeien en onderneem actie. Wil jij geen tijd verliezen aan het verkopen van je auto dan kunnen we je de autoveiling aanraden. Een autoveiling is een online platvorm welke particuliere verkopers in contact brengt met erkende autobedrijven welke een bod kunnen uitbrengen op de auto. De particulier (aanbieder) hoeft niet akkoord te gaan met het bod en de verkoop en heeft bovendien geen kosten of hij nu wel of niet de auto verkoopt. Perfect om te weten te komen wat je exact voor je auto terugkrijgt voordat je de daadwerkelijke beslissing neemt om hem te verkopen.

Meer manieren van verkopen

Natuurlijk zijn er ook nog andere manieren om je auto te verkopen. Denk bijvoorbeeld aan de traditionele manier en dat is adverteren op een advertentiesite. Helaas zijn daar vandaag de dag bijzonder veel handelaren actief en ben je al snel 25 euro voor een basisadvertentie kwijt. De handelaren willen je auto graag overnemen tegen een prijs die enkele duizenden euro’s lager ligt.

 

Auto inruilen

Ook een auto inruilen is natuurlijk een optie. Wellicht de beste optie wanneer je geen seconde je auto kunt missen. Wel heeft deze luxe optie een pittig prijskaartje. In de meeste gevallen kost het je tussen de 1000 en 2500 euro. Vaak ga je inruilen voor het gemak en dat je er een goed gevoel bij hebt. Wil je weten wat je auto waard is en waarvoor je hem ook direct kunt verkopen dan is het slim om eens bij een autoveiling te informeren wat autobedrijven zowel op jouw auto bieden. Voordat je de auto daadwerkelijk inruilt heb je dus voorkennis. Stel je had in gedachte om de auto in te ruilen, dan kun je eerst een bod opvragen wat je niets kost behalve 1 dag tijd. Met het bod ingedachte ga je naar het autobedrijf waar je eventueel de auto zou inruilen. Het bod van het autobedrijf waar je jouw auto zou inruilen kun je naast het bod neerleggen van de autoveiling. In bijna alle gevallen is het verschil zo groot dat de keuze niet meer moeilijk is. In dat geval ga je natuurlijk je auto verkopen via de autoveiling. Probeer het zelf maar eens uit.