Brasseurs Brouwers
Recreation / Food

Onbezorgd trampoline plezier

Toen velen van ons jong waren, gingen we naar de speeltuin om op het klimrek te klimmen of om op de schommel te gaan. Wij konden ons daar uren vermaken. Vaak was het de volwassene, die mee ging om toezicht te houden, die ons weg moest sleuren. Wij zelf waren nog lang niet uitgespeeld. Sinds die tijd is het steeds populairder geworden om zelf speeltoestellen in de tuin te hebben. Er hoeft dan geen begeleiding mee die moet wachten tot het kind klaar is met spelen. Met speeltoestellen in tuin, kunnen kinderen vanuit het huis in de gaten gehouden worden. Voor beide partijen is dit een groot voordeel. Het kind kan namelijk ongestoord doorspelen tot hij of zij zelf bepaald dat het genoeg is geweest.

 

Maar tegenwoordig vinden veel kinderen een schommelset of een klimrek in de tuin niet genoeg. Ze willen graag een trampoline in de tuin en u bent waarschijnlijk wel bekend met hoe standvastig kinderen kunnen zijn. Echter zijn veel ouders nog terughoudend. Ze zijn bangh dat een trampoline onveilig is. Ze vinden trampolines te hoog of zijn bang dat hun kind eraf valt. Sommigen besluiten daarom om voor een middenweg te gaan en een schaffen een kleine trampoline aan. Echter zijn deze een stuk gevaarlijker voor uw kind. Kleine trampolines hebben ijzeren springveren. Deze kleine trampoline springveren zijn helemaal niet flexibel of meegaand en zorgen ervoor dat de impact van de sprong uitgeoefend wordt op de spieren van het kind. Waardoor deze extra belast worden. Bij een trampoline sessie kunnen er wel tientallen sprongen gemaakt worden en elke keer krijgen de spieren van uw kind een grote klap.

 

Bij een grote trampoline is dit niet het geval. De sprong wordt opgevangen door de speciale springveren. De spieren worden daardoor niet extra belast en uw kind kan dus zonder problemen plezier hebben op de trampoline en gelijk ook veel lichaamsbeweging krijgen. Maar nog veel ouders staan alsnog niet open voor een grote trampoline, omdat ze bang zijn dat hun kind er vanaf valt en zich bezeerd. Een goede oplossing daarvoor is een inground trampoline. Deze trampolines staan gelijk aan de grond en daardoor kan het kind niet van hoog vallen.


Als u besluit een trampoline te kopen, is het wel van belang dat u met regelmaat controleert of alles nog heel is. U wilt bijvoorbeeld niet dat de springmat trampoline kapot is. Een gaatje kan namelijk door de impact van de sprong doorscheuren en dan kan het kind op de grond terecht komen.

https://www.trampolines.nl/