Brasseurs Brouwers
Image default
Eten en drinken

Tips voor een gezondere voeding

Gezonde voeding is natuurlijk ontzettend belangrijk voor ons en ons lichaam. Dit is tenslotte de brandstof waar je lichaam de hele dag op draait en het lichaam moet dus energie uit deze voeding halen. Ook is gezonde voeding belangrijk voor een gezond gewicht, het goed functioneren van je lichaam en voor het uiterlijk van je lichaam, je huid wordt bijvoorbeeld mooier als je een gezond dieet volgt. Hieronder staan een aantal tips voor een gezondere voeding.

Eet meer groenten en fruit

Groenten zijn heel belangrijk voor ons vanwege alle voedingsstoffen die erin zitten die ons lichaam nodig heeft. Je kan hier eigenlijk nooit genoeg van eten. Probeer daarom 300 gram groenten per dag te eten. Ook fruit bevat veel belangrijke vitamines en andere waardevolle voedingsstoffen dus probeer hier daarom dagelijks 2 tot 3 stukken van te eten.

Zorg voor variatie

Aangezien niet in elk voedingsmiddel dezelfde voedingsstoffen zitten, is het belangrijk voor je lichaam dat je genoeg varieert tussen verschillende voedingsmiddelen. Er zijn genoeg soorten vlees om tussen te wisselen, zoals rundvlees, varkensvlees, kip of konijn bijvoorbeeld. Er zijn ook meer dan genoeg groenten en fruit waar je elke dag tussen kunt kiezen.

Ontbijt elke dag gezond

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Vooral wanneer je hier dus gezonde voedingsmiddelen eet, zal dit zorgen voor een goed begin van jouw dag. Sta desnoods dus ook wat eerder op om dit gezonde ontbijt voor te bereiden. En als je dan toch al bezig bent, kan je net zo goed meteen een gezonde lunch voor jezelf klaarmaken. Bruin brood is een gezonde optie en rauwkost en fruit zijn hier nog altijd goed mee te combineren.

Drink water

Dit kan ik maar niet vaak genoeg zeggen, maar het is ontzettend belangrijk dat je genoeg water drinkt op een dag. Je hebt 1,5 liter vocht per dag nodig, dus zorg dat tenminste 1 liter hiervan water is. Vooral als je gaat sporten of andere lichamelijke inspanning hebt die dag moet je goed drinken, omdat je bij deze activiteiten vocht bent verloren.

Kook zelf

Kant-en-klare maaltijden van de supermarkt zijn natuurlijk lekker, simpel en snel klaar. Deze zijn echter ook minder gezond voor je met meer calorieën. Het is daarom een goed idee om zoveel mogelijk zelf te koken. Zo kan je zelf bepalen welke ingrediënten je gebruikt en zo ook reguleren hoeveel voedingsstoffen je binnenkrijgt met een maaltijd. Daarbij is het ook nog eens goedkoper dan bij magnetronmaaltijden en heb je meer variatie.