Brasseurs Brouwers
Image default
Gezondheid

De voor- en nadelen van een detox

Door een detox kuur te beginnen laat je de ongezonde gewoontes los in je lichaam en filter je alle slechte dingen uit je systeem. Je lichaam komt een tijdje tot rust omdat je organen een stuk minder belast worden. Door meerdere dagen achter elkaar een detox sap kuur te volgen bestaat je dieet grotendeels uit biologisch slowjuice groentesap. Eens in de zoveel tijd is een kuur volgen goed voor je en zelfs een onderdeel van een gezond en gebalanceerd leven. Bekijk de detox van Sapje

Wat je kan verwachten van een detox kuur

Door middel van een detox kuur ondersteun je het lichaam met het filteren van je organen en het uitvoeren van natuurlijke functies. Je reinigt je systeem eens in de zoveel tijd zodat je lichaam weer optimaal functioneert. Het vasten door middel van een sap kuur houdt in dat je voor een aantal dagen een aantal gezonde groentesapjes drinkt. Dit draagt bij voor het behouden van een gezonde spijsvertering en ondersteund de reinigende werking van je lever. Dit is erg belangrijk bij het afvoeren van gifstoffen in je lichaam. 

Door de detox pakketten te vinden op de website van Sapje kan je al snel gemakkelijk zelf detoxen door middel van sapvasten. De pakketten bestaan uit een breed assortiment aan groentesap, soep, shotjes en thee. Er wordt in het pakket een uitgebreide uitleg meegegeven zodat je op de juiste manier voorbereid kan worden op de kuur. Volg je deze instructies op, dan voorkom je eventuele bijwerkingen bij het proces. Op deze manier kan je thuis gemakkelijk zelf een sapkuur volgen. Zelfs als het de eerste keer is. 

Het Is verstandig om een sap kuur rustig op te bouwen. Begin vaak eerst met een korte kuur en vergeet niet de pretox (voorbereiding op detox) goed te volgen. In het pakket zitten verschillende biologische groentesappen, extra geconcentreerde shotjes, biologische groentesoepen, kruidenthee, kurkuma- en gember sap en een uitgebreide uitleg over de voorbereiding. Ook kan je uit 2 menu’s kiezen met meer dan 50 gezonde recepten als voorbereiding en na de detox kuur. 

De voor- en nadelen van de kuur

De voordelen van een detox kuur zijn dus dat je je lichaam reinigt en optimaal laat functioneren door de afvoer van gifstoffen te verbeteren. Ook ondersteun je het immuunsysteem door de vele mineralen en vitamines die de groentesapjes bevatten. Hierdoor stimuleer je het energieniveau en de weerstand van je lichaam. Een nadeel kan zijn dat als je niet gewend bent aan deze methode van vasten en de pretox niet volgt je lichaam overstuur kan raken omdat het niet hieraan gewend is. Zin om sapjes thuis te bezorgen na de detox kuur? Bekijk deze website.

https://www.sap.je/