Brasseurs Brouwers
Image default
Gezondheid

Zijn er goede vitaminepillen die vermoeidheid tegengaan?

Allerlei zaken of omstandigheden kunnen vermoeidheid veroorzaken. Het gevoel van vermoeidheid maakt mensen moe en voortdurend uitgeput. Vermoeidheid leidt tot een verlies aan productiviteit en prikkelbaarheid waardoor dagelijkse taken moeilijk te volbrengen zijn. Chronische vermoeidheid is een medische aandoening die 6 maanden of langer aanhoudt.

Kunnen vitamine pillen helpen om vermoeidheid te verlichten?

Goede voeding is een van de beste manieren om vermoeidheid te bestrijden. Vitaminen en mineralen zijn te vinden in veel fruit en groenten. Maar het eten van een uitgebalanceerd dieet kan voor sommige mensen moeilijk zijn en dan is het goed om te weten dat vitamine pillen werken tegen vermoeidheid.

Vitamine B12

Vitamine B12 is essentieel voor het stofwisselingsproces van het lichaam. Deze vitamine onderhoudt bloed- en zenuwcellen, maakt DNA, ondersteunt de hersenfunctie, en helpt het lichaam voedsel om te zetten in energie. Vitamine B12 is een natuurlijke vitamine die voorkomt in veel dierlijke eiwitten zoals sardines, rundvlees, tonijn en zalm. Sommige mensen, waaronder volwassenen boven de 50 jaar, kunnen vitamine B12 niet goed uit voedsel opnemen. Vitamine pillen met B12 zijn dus een prima manier om deze voedingsstof binnen te krijgen.

IJzer pillen

IJzer helpt rode bloedcellen bij de productie van hemoglobine, een essentieel eiwit dat zuurstof door het bloed transporteert. Vrouwen met zware menstruaties of zwangerschap zijn gevoeliger voor ijzertekorten. IJzer zit in schelpdieren, spinazie, rood vlees en andere voedingsmiddelen.

Co-enzym Q10 pillen

Co-enzym Q10 (CoQ10) is een natuurlijk in het lichaam voorkomende voedingsstof die voedsel omzet in energie voor de cellen. Elk belangrijk orgaan in het lichaam heeft CoQ10 nodig om te functioneren, waaronder het hart, de nieren, de hersenen, de longen en de lever. Naarmate mensen ouder worden, daalt het CoQ10-niveau in het lichaam op natuurlijke wijze, wat leidt tot vermoeidheid en gebrek aan lichaamsbeweging. Het nemen van vitamine pillen met CoQ10-supplementen kan de niveaus in het lichaam op peil houden en de energie verhogen.

Vitaminepillen met tyrosine

Tyrosine is het bijproduct van fenylalanine, een aminozuur dat van nature in het lichaam voorkomt. Tyrosine is van vitaal belang bij het functioneren van neurotransmitters. Neurotransmitters sturen berichten naar de hersenen en produceren stemmingsbevorderende chemicaliën zoals dopamine. Tyrosine helpt ook de schildklier, de bijnieren en de hypofyse bij het reguleren van hormonen zoals.

Stress en slaaptekort, twee oorzaken van vermoeidheid, verminderen het vermogen van het lichaam om tyrosine te produceren. Vitaminepillen met tyrosine kan je helpen het energieniveau te verbeteren bij mensen die met deze aandoeningen worstelen.

Moet ik met mijn huisarts praten over vitamine pillen?

Het is altijd verstandig om eerst met je huisarts te praten voordat je met vitamine pillen gezondheidsproblemen zoals vermoeidheid aanpakt. Hij of zij kan namelijk onderzoeken om de oorzaak van chronische vermoeidheidssymptomen vast te stellen. Plan een afspraak met een huisarts om meer te weten te komen over vermoeidheid en nuttige tips voor vitamine D en andere vitaminepillen tegen je vermoeidheidsklachten.