Brasseurs Brouwers
Image default
Hobby en vrije tijd

Leer je eigen bierbrouw recepten maken met deze software

Iedere man wil toch graag z’n eigen bierbrouwen. Gelukkig kan dat tegenwoordig ontzettend gemakkelijk! Met een starters bierbrouw pakket van Brouwpunt en een grote pan, kun je gemakkelijk zelf aan de slag. Het enige wat je nodig hebt, is een gezonde dosis zin. Toch kunnen we het ons ook heel goed voorstellen, dat wanneer je het vaker hebt gedaan, je het natuurlijk wel wat saai begint te vinden. Je hoeft immers alleen de stappen te doorlopen die staan vermeld en uiteindelijk weet je zeker dat er een geslaagd biertje uitkomt. Toch kun je dit ook als hobbybrouwer heel anders aanpakken. Je kunt namelijk tegenwoordig ook thuis op allerlei verschillende manieren je eigen recept maken. Hoe je dit kunt doen, vertellen we je hier.

 

Gebruik software

In de huidige tijd van computers en het internet, kun je natuurlijk gemakkelijk en snel alles op zoeken. Zo kun je er dus ook voor kiezen om bijvoorbeeld eens een ander recept op te zoeken. Toch blijft het dan geen authentiek recept en doe je in feite iemand na. niet erg, maar als echte brouwer wil je natuurlijk je eigen bier kunnen brouwen. Door het gebruik van Brouwhulp software is dit mogelijk. Het grote voordeel aan deze software, is dat het precies voor je berekend welke verhouding je nodig hebt voor het brouwen van een bepaald soort bier. Je kunt je namelijk wel voorstellen, dat wanneer je de verhouding aanpast, dit ook zorgt voor een volledig ander smaakprofiel.

 

Zelf aan de slag

Wanneer je graag zelf je eigen recept wilt ontwikkelen, is het verstandig om gebruik te maken van de Brew Monk. Waar je normaalgesproken een grote pan gebruikt, is dat in deze niet heel verstandig. Met de Brew Monk kun je namelijk alles tot in detail afstellen, waardoor er niets mis kan gaan. Je kunt je voorstellen, dat wanneer je de temperatuur een paar graden te hoog of zelfs te laag hebt staan, dit ervoor kan zorgen dat je uiteindelijke resultaat ineens heel anders smaakt. Dat wil je natuurlijk niet, dus is het goed om alles zoveel mogelijk te automatiseren. Gelukkig kan dit met een brouwketel van Brew Monk. Hierin kun je overigens ook direct 60 liter bier brouwen mocht dat nodig zijn. Ook zijn ze er in een kleinere uitvoering van 25 en ook 40 liter. Kortom, voor ieder wat wils.