Brasseurs Brouwers
Image default
Auto's en Motoren

Rolstoel oprit

Rolstoel oprit

 

Toegang tot de gemeenschap, vrienden of familiehuizen kan een uitdaging zijn bij het gebruik van een rolstoel, omdat er aanzienlijke barrières zijn met trappen en treden, maar er zijn een aanzienlijk aantal rolstoelhellingen die u kunnen helpen daar te komen. gaan.

 

Wat is een rolstoelhelling?

 

 

Een rolstoelhelling biedt volledige vrijheid voor zowel lichamelijk gehandicapten als ouderen doordat gebruikers zich veilig en vrij door het huis kunnen bewegen. Het is een praktische en kosteneffectieve oplossing om de mobiliteit te vergroten. Door een oprit te installeren, kunnen scootmobiel- en rolstoelgebruikers gemakkelijk trappen, opritten, glazen schuifdeuren, douches of zelfs verhoogde platforms bereiken.

 

Hoe u de beste rolstoelhelling voor uw behoeften kiest

 

 

Een rolstoelhelling is een essentieel onderdeel van de mobiliteit voor mensen die rolstoelen en andere hulpmiddelen gebruiken, zoals scooters of rollators. Maar niet alleen een oprit is voldoende.

 

Bij het kopen van een rolstoelhelling wilt u zo goed mogelijk geïnformeerd zijn over uw mogelijkheden. Hier is wat belangrijke informatie om te weten bij het kopen van een oprit die aan uw behoeften voldoet:

 

Het oppervlak van de helling: zorg ervoor dat het een antisliplaag heeft om de tractie te bevorderen en uitglijden te voorkomen.

Randen – Kies indien mogelijk een oprit met een stoeprand aan de randen om te voorkomen dat de wielen van de stoel van de rand komen en een val veroorzaken.

Transport – Rolstoelhellingen zijn over het algemeen onhandig van vorm, probeer er altijd een te gebruiken voordat u ze aanschaft, vanwege de afstanden die u waarschijnlijk moet vervoeren.

Opslag: waar bewaar je je tickets? Vergeet niet dat sommige omvangrijker zijn dan andere.

Gewichtscapaciteit – De gewichten van rolstoelhellingen lopen sterk uiteen, controleer altijd het werkelijke gewicht en vertrouw niet op de marketingboodschap die ‘licht’ zegt. Controleer altijd of het draagvermogen van de oprijplaat hoog genoeg is om het gewicht van het apparaat plus dat van de gebruiker te dragen.

 

 

Er zijn verschillende soorten opritten en het is belangrijk om alle opties te bekijken en de beslissing te nemen op basis van uw individuele behoeften.

 

Hellingen voor specifieke activiteiten

 

 

Andere rolstoelhellingen om te overwegen zijn die waarmee u uw auto kunt bereiken, deze kunnen helpen om uw rolstoel gemakkelijk in de auto te plaatsen. Onthoud dat drempels, treden en trappen nooit een obstakel mogen zijn om toegang te krijgen tot wat u wilt of moet doen

https://www.mobility4all.be/