Brasseurs Brouwers
Image default
Management

Business development management

Wie bedrijven wil helpen om langetermijnrelaties met klanten te ontwikkelen, kan zich aangetrokken voelen tot een carrière in bedrijfsontwikkeling. Business development managers spelen een cruciale rol in het succes van een organisatie. Deze professionals genereren nieuwe verkoopleads, onderhandelen over prijzen voor klanten en voorspellen verkoopopbrengsten, allemaal ter ondersteuning van een van de belangrijkste verantwoordelijkheden van business development managers – organisaties helpen hun winst te maximaliseren.

 

Business development managers moeten de huidige verkoopprestaties evalueren en manieren identificeren waarop een organisatie kan uitbreiden en groeien. Bijgevolg is deze carrière is een ideale keuze voor degenen die zijn zelf-gemotiveerd, doelgericht, en commissie-gedreven. Studenten die een carrière in business development ambiëren, moeten beginnen met het opbouwen van de kennis en vaardigheden die ze nodig zullen hebben om succesvol te zijn. Het verdienen van een geavanceerde graad, zoals online Maryville University’s Master of Arts in Management en Leiderschap, kan afgestudeerden voor te bereiden op business development manager posities in een verscheidenheid van gebieden.

 

Business development manager ontmoet potentiële klanten in haar kantoor

 

Werkinstellingen voor Business Development Managers

De meeste business development managers werken fulltime, van maandag tot vrijdag, maar hun werkomgeving kan variëren. Sommige business development managers werken op kantoor, anderen volledig vanuit huis, en weer anderen verdelen hun tijd tussen die twee. Bovendien reizen professionals op dit gebied vaak voor conferenties, congressen en vergaderingen met klanten.

 

Business development managers werken in een aantal industrieën, waaronder:

 

Software en hardware

Personeel

Cyberbeveiliging

Bouw

Gezondheidszorg

Financiële diensten

E-commerce

Wat doen Business Development Managers?

Hoewel de verantwoordelijkheden van een business development manager per bedrijfstak kunnen verschillen, zijn veel dagelijkse taken uniform. Enkele daarvan zijn:

 

Doelen stellen en plannen ontwikkelen voor bedrijfs- en inkomstengroei

Onderzoeken, plannen en implementeren van nieuwe initiatieven voor doelmarkten

Onderzoeken van potentiële accounts in doelmarkten

Het achtervolgen van leads en deze door de verkoopcyclus loodsen

Offertes en voorstellen ontwikkelen voor potentiële klanten

Het stellen van doelen voor het business development team en het ontwikkelen van strategieën om die doelen te bereiken

Trainen van business development-medewerkers

Conferenties en industrie-evenementen bijwonen

Fundamentele vaardigheden voor business development managers

Aspirant-business development managers hebben een verscheidenheid aan harde en zachte vaardigheden nodig. Voorbeelden zijn communicatie-, organisatie-, tijdmanagement-, technische en computervaardigheden, evenals gedrevenheid en zelfmotivatie.

 

Communicatievaardigheden: Business development managers moeten in staat zijn om te communiceren met klanten van alle achtergronden en opleidingsniveaus. Goed ontwikkelde schriftelijke en verbale communicatievaardigheden zijn must-haves voor professionals die op dit gebied werken.

Organisatorische vaardigheden: Professionals die voor dit beroep kiezen, moeten goed kunnen jongleren met veel klanten, vergaderingen op en buiten de werkplek en deadlines. Mensen die goed georganiseerd zijn, zijn het best toegerust om de vele onderdelen van de baan te beheren en klantvoorstellen en andere taken op schema te houden.

Vaardigheden op het gebied van timemanagement: Business development managers moeten begrijpen hoe ze hun tijd moeten prioriteren. Personen die op dit gebied werken, moeten een kalender kunnen beheren en hun agenda indien nodig kunnen aanpassen.

Technische en computervaardigheden: De meeste organisaties gebruiken een verkoopcontentmanagementsysteem (CMS) om leads en klantgesprekken bij te houden en te documenteren waar elke prospect zich in de verkoopcyclus bevindt. Aspirant-business development managers moeten over technische en computervaardigheden beschikken.

Gedrevenheid en zelfmotivatie: De meest succesvolle business development managers zijn doelgericht en commissiegedreven. Professionals die gedreven en gemotiveerd zijn, zullen zichzelf pushen om te slagen.

Salaris range voor Business Development Managers

PayScale meldt dat het mediane salaris voor business development managers in juli 2020 rond de $73.000 lag. Verdieners in de onderste 10% van het salarisbereik verdienden ongeveer $ 45.000, terwijl degenen in de top 10% ongeveer $ 122.000 verdienden. De meeste beloningspakketten voor business development managers bestaan uit een basissalaris plus commissie.

 

Naast de verantwoordelijkheden van een business development manager zijn ook de industrie, de geografische locatie van de baan en het ervaringsniveau van de werknemer van invloed op het salaris. Er moet ook worden opgemerkt dat personen die een geavanceerde graad hebben behaald, zoals een online Master of Arts in Management and Leadership, een extra vergoeding kunnen krijgen.

 

 

 

business management 

vacatures

auto verkopen

 

https://www.newbusinessmanagement.com/