Brasseurs Brouwers
Image default
Sport

Het nieuwe voetbalseizoen is begonnen

Start in België

In augustus begint het voetbalseizoen voor de grote competities in Europa. In België begon de 1A competitie zelfs al eind juli met als eerste wedstrijd, de wedstrijd tussen Union en RSC Anderlecht op 29 juli 2023 om kwart voor negen. In 1B begonnen ze met spelen op vrijdag 11 augustus om 20 uur tussen de B-ploeg van Anderlecht, RSCA Futures en den Beerschot.

Start seizoen Premier League, Bundesliga en La Liga

Start Premier League

De meest populaire voetbalcompetitie van Europa en misschien wel ter wereld is de Premier League. In Engeland werd de eerste wedstrijd gespeeld door Burnley (met Vincent Kompany als coach) en het Manchester City van Kevind de Bruyne. De openingswedstrijd vond plaats op 11 augustus om 21 uur en werd gewonnen door City (kampioen 2022).

Start Bundesliga

De Bundesliga is ook zeer populair met ploegen zoals Bayern München (kampioen 2022) en Borussia Dortumund. In de Bundesliga mocht de verdedigende kampioen het aftrappen tegen Eintracht Frankfurt. Deze klepper werd gewonnen door München met 1-6 uit in het stadion van Frankfurt op vrijdag 5 augustus 2023 om 20:30. Dat zorgt al direct voor een mooie plus op het doelpuntensaldo.

Start La Liga

In La Liga was de openingswedstrijd minder spectaculair dan in andere landen. Daar speelde een van de de lantaarnploegen van vorig jaar, Almeria, tegen Rayo Vallecano. De wedstrijd werd gespeeld op vrijdag 11 augustus 2023 om half 8 in de avond. De wedstrijd werd gewonnen door Rayo Vallecano met 0-2.

Start Europees voetbal

In Europa worden we ieder jaar verwend met wedstrijden in de Champions League, de Europa League en de Conference League. Deze wedstrijden zijn een leuke extra tijdens de week en leveren de voetbalclubs extra inkomsten op.

Start UEFA Champions League

De voorrondes voor de Champions League begonnen al in juni. De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen vond plaats tussen Atletic Club d’Escades uit Andorra en Buducnost Podgorica uit Montenegro. De wedstrijd startte om 15 uur op vrijdag 27 juni 2023. Landskampioen Antwerp won zijn eerste wedstrijd op dinsdag 22 augustus met 1-0 tegen AEK Athene.

Start UEFA Europa League

De kwalificaties voor de Europa League startten op dinsdag 8 augustus 2023 16 uur. De eerste wedstrijd was FC Astana vs Ludogorets en eindigde met 2-1. Voor België mocht KRC Genk als eerste aftrappen op donderdag 10 augustus om 21 uur tegen Olympiakos. Genk verloor met 0-1.

Start UEFA Conference League

Dan hebben we nog de “minste” van de Europese kampioenschappen, de Conference League. Op woensdag 12 juli 2023 om 19u30 trapten Dudelange en Saint Patrick’s Athl deze cup af. Dudelange won thuis met 2-1. De Belgische clubs Club Brugge en KAA Gent speelden hun eerste wedstrijd op 27 juli om 20 uur. Zowel Brugge als Gent won, respectievelijk met 3-0 en 5-1.

Live de uitslagen en standen van het nieuwe seizoen volgen

De Belgen zijn zoals je kan zien goed bezig met toch al een paar mooie resultaten. De uitslagen en standen zijn op tal van websites live te volgen. Persoonlijk zijn we grote fan van de website Voetbaluitslagen.

 

https://voetbaluitslagen.be/