Brasseurs Brouwers
Image default
Dienstverlening

Conform met de wet door jouw EPC-keuring te laten uitvoeren door deze deskundigen uit Limburg

Wil je een woning beschikbaar maken voor verkoop of verhuur? Dan zijn er een aantal zaken waar je als eigenaar rekening moet mee houden. Een daarvan is energiezuinigheid. Het bepalen van de energiezuinigheid van een woning komt voor het grootste deel neer op het laten uitvoeren van EPC-keuring en daarvoor kan je Nepeba uit Limburg inschakelen. Door geïntroduceerde wetgevingen van de laatste jaren zijn verkopers en verhuurders zo verplicht om een energieprestatiecertificaat (EPC) voor te leggen aan hun respectievelijke kopers en huurders. Dat EPC geeft een nieuwe eigenaar of huurder alle informatie wat de positieve eigenschappen van de woning qua energiezuinigheid in de verf zet. Eveneens duidt het echter punten aan waar verbetering mogelijk is.

Het verschil tussen EPB en EPC

De afkortingen EPB en EPC lijken op elkaar, maar toch betekenen ze beide iets anders. EPB staat zo namelijk voor ‘energieprestatie en binnenklimaat’, terwijl EPC als afkorting staat voor ‘energieprestatiecertificaat’. Een EPB komt in de vorm van een EPB-berekening en -verslaggeving en is voornamelijk van toepassing bij een nieuwe woning of verbouwing. Als EPB-verslaggevers helpen de experten bij Nepeba jou bij het zo laag mogelijk houden van het E-peil van jouw woning. Wanneer je het E-peil van jouw woning en bijgevolg de EPC-keuring van jouw huis in regio Limburg positief wil beïnvloeden, dan is het een goed idee om een blowerdoortest te laten doen. Een blowerdoortest laten uitvoeren is, in tegenstelling tot een EPC-keuring, voor jouw woning in Limburg en de rest van Vlaanderen niet verplicht. Door een blowerdoortest te laten uitvoeren kan je echter wel veel nuttige informatie verkrijgen omtrent de energiezuinigheid van jouw woning. Met de test kunnen er immers makkelijk lekken en scheurtjes opgespoord worden in jouw woning. Wanneer jouw woning nog in opbouw is, kan je een eventueel probleem zo meteen snel en efficiënt aanpakken.

Boek vandaag nog jouw afspraak

Begin je of ben je bezig met een nieuwbouw of renovatie en zoek je nog een energiedeskundige in Limburg om de EPC-keuring van jouw woning op zich te nemen? Reken dan op de specialisten van Nepeba. Met meer dan tien jaar ervaring en de grootste expertise verschaffen ze jou heldere uitleg hoe je jouw woning zo energievriendelijk mogelijk maakt. Contacteer hen via de contactgegevens op hun website: nepeba.be.