Brasseurs Brouwers
Image default
Mode en Kleding

3 Tips om het juiste overhemd te kiezen

Het hemd is een kledingstuk dat niet mag ontbreken in de garderobe van iedere man. Of je het nu dagelijks draagt of alleen tijdens speciale gelegenheden, een hemd zorgt ervoor dat je verzorgd en zelfverzekerd uitziet. Toch kan het lastig zijn om een hemd te kiezen dat perfect bij je past. In dit artikel bespreken we drie aandachtspunten om in het achterhoofd te houden wanneer je in de winkel staat of een online bestelling gaat plaatsen.

  1. Let op het materiaal Een hemd staat stijlvol, maar wanneer deze oncomfortabel zit voel je je niet op je gemak en dat straal je uit naar anderen. Gelukkig heb je de keuze uit verschillende materialen. Zo zijn er hemden van bamboe, katoen en linnen die zacht aanvoelen en verkoelend zijn tijdens warme dagen. Daarnaast heb je ook strijkvrije katoen hemden. Dankzij een speciale behandeling verdwijnen kreukels door je lichaamswarmte. Ideaal dus voor de forens en vakantieganger.
  2. Kies de juiste pasvorm Ieder lichaam is anders gebouwd en het is verstandig om hiermee rekening te houden tijdens je aankoop. Heb je een slank postuur? Dan is een skinny fit of slim fit hemd een goede keuze. Heb je een breder postuur? Dan ligt de regular fit of comfort fit voor de hand. Het verschil zit in de manier waarop het hemd om het lichaam valt en de mate waarin deze is getailleerd. Zo kun je spelen met de verschillende pasvormen. Let hierbij ook op het soort boord om de juiste uitstraling te bereiken!
  3. Wissel tussen kleur of print Elke gelegenheid vraagt om een ander soort hemd. Het is dus goed hierop af te stemmen om niet te veel uit de toon te vallen. Daarnaast kan het geen kwaad om standaard een paar effen hemden in basis kleuren in de kledingkast te hebben hangen. Zo ben je voorbereid op onverwachte gebeurtenissen en uitnodigingen. Wees verder niet bang om te experimenteren met kleuren, prints en patronen om zo je eigen outfit samen te stellen.